Saturday, 31 December 2011

JANGAN PERGIIIII im still need you :(



Hari ni last day bagi tahun 2011, sekejap je rase setahun. Setahun datang setahun dah pergi. Aku duk macam tu jugak,haha! macam ape?? macam tu lah sperti tahun-tahun yang sebelumnya. Umur makin meningkat. Tak lama lagi habis belajar pastu kerja pastu kahwin. oppss! kahwin amboi jauhnye berfikir haha, normal lah tu kan. Semua orang nak kahwin tak kan tak kahwin kot,tak tau la pulak kalau ada orang yang memang tak nak kahwin. Bukan sebab tak cukup duit ke ape tapi tak nak kahwin sebab saje tak nak kahwin,huhu ape aku mengarut ni.


termelalut bab kahwin pulak muehehehe!


Hurmmm 2012 cantik jugak angka tu,maknanya tahun depan umur aku dah masuk 19 tahun, tahun depan??? esok la tu! ohhh tidakk! esok aku dah masuk 19 tahun.. fikiran tak matang-matang jugak haha! tak matang ke? bestnya kalau aku masih budak-budak. tak banyak tanggungjawab. Yang paling senang tak payah nak fikir banyak. Assigment pun tak payah nak buat. Wahh suke-suke. Boleh tak kalau nak patah balik ke masa lalu. 
boleh blah haha!



Tetiba rasa rajin sikit hari ni,maka aku pun berfikir sesuatu yang boleh aku buat humm aku nak buat ape ye? so hari ni  pun aku buat sesuatu. 






Hari ni aku buat ape??  



Yeay aku masak!  ~ ~"




kalau rajin aku buat!   J



nampaknya aku rajin (@__________#)
hah puji diri!!!
nak kasi semangat je tak pe kan ^_^







aku pun laju-laju search internet  8   cari benda nak masak, tak perlu yang susah,simple pun tak pe janji senang nak buat. sebenarnya aku bukan rajin sangat tu pasal aku cari yang senang je weee~~~~






Benda senang ni pun aku ambik masa 3 ke 4 jam nak masak,tapi hasilnya what lah!! yummy.
ni lah hasil kerja aku satu hari ni kentang putar sama coslow, ok tak? ada masa pulak duk buat macam-macam assigment aku tak siap jugak. yaww!!
takpa janji dapat makan.   J  J   J   




kentag putar sama coslow  "PENUTUP 2011"





Nanti nak buat lagii.. rasa dia boleh tahan jugak sedapnya. adik aku cakap! aku?? ofcos la aku kata sedap kan haha, puji sikit tak pa kan, bukan ape  Semangat tu penting kalau tak puji tak da semangat kalau tak semangat tak da la kentang putar sama coslow ni nanti. hehe J  

kentag putar sama coslow  "PENUTUP 2011"J   




J
   


Kalau nak try boleh lah search resepinya kat internet. kalau korang search senang je boleh dapat resepi ni ada macam-macam version pulak tu, kalau aku aku buat yang macam ni je,


Ha ni resepi nye ^_^


coslow
parut/atau potong kecil-kecil kobis dengan carrot
kemudian masuk la mayonis sikit. kalau nak lebih sedap boleh tambah gula dengan perah limau sikit, kompem terangkat rasanya nanti! tak caya buat la. hehe. ohh jangan lupa letak garam sikit.



kentang putar pulak
rebus kentang. ikut korang la nak buat banyak mana. kalau aku buat tadi aku rebus 6biji je tu pun dah berlambak.haha puas makan J 
resbus sampai empuk ye.
then bila dah masak lenyek la kentang tu pastu taruk sikit susu segar, aku main taruk je tadi tapi jangan la pulak suke main taruk-taruk sampai lembik pulak kentang tu. kompem tak jadi.hehe 
lepastu letak la garam dengan mentega sikit, gaul sebati lepastu ketepikan.


sos dia pulak(sos kentang putar)
1 kiub pati ayam
bawang besar
1 sudu sos tiram
1 sudu sos tomato
1 sudu kicap pekat
mentega
3 sudu tepung gandum


mula-mula masak dulu kiub tu dengan bawang besar yang dihiris kecik-kecik,masak dengan 3 gelas air lebih kurang then bila dah masak bolehlah tapis dulu air stok tu letak tepi.
periuk yang kedua pulak masukkan mentega biar cair pastu masuk tepung sikit-sikit sampai habis. sambil  kacau. jangan biar macam tu je kang hangit tepung tu,kacau jangan kasi dia bergumpal dan melekat. kemudian masukkan air stok tadi sikit-sikit, masukkan sos tiram,kicak pekat dengan sos tomato. kacau sampai sebati.  kalau kau nak kasi kuah dia pekat kacau la lama sikit kalau nak kuah dia cair je,then dah boleh tutup api la. Aku buat pekat sebab aku suka kuah dia pekat-pekat. baru sedap! korang boleh la buat ikut rasa kesedapan korang sendiri. ye dak?



aku rinduu 2011.sedih dia dah nak pergi.®











SELAMAT TINGGAL 
2011





J






SELAMAT DATANG
2012
























2 comments:

ayanuts said...

terasa lapar plak bl bc entry ni..huhuhu

Atirah said...

ayanuts" cehh senang aja ni.. boleh pi try buat kot,Hhehehe.... :)