Sunday, 26 June 2016

SILAP DI PEJABAT



ASSALAMUALAIKUM

Hai.. apa kabo? ni haa nak cerita tirah ada buat kesilapan masa buat quatation untuk depo tahanan imigresen belantik.. masa atirah balik malam tu atirah belek-belek la balik apa yang atirah whatssaap kat bos kecil tengok-tengok tirah ada buat silap. tirah silap tulis jumlah yang dalam quatation tu.. tirah pun bagi tau lah mak kata tirah ada buat kesilapan pada kerja tadi.. tirah pun tunjuk lah dekat mak.. mak pun membebel-bebel lah kat tirah kata tirah buat kerja cuai.. lepas tu mak pesan dekat tirah kalau buat kerja cek lah dua tiga kali.. 

hehehe... tirah mengaku tirah tak cek balik apa yang tirah buat tu.. lepas tu tirah pun dah menggelabah macam mana lah ni nak bagi tau dekat bos kecil.. tirah dah imagine yang dia akan marah tirah.. lepas ja datang pejabat pagi tu mula-mula tirah bagi tau officemate tirah dulu yang tirah ada buat kesilapan menulis angka di quatation tu lepas tu officemate tirah pun bagi tau yang sebenarnya semalam masa dia pergi hantar quatation tu kat mercy depa dah bagi tau dah ni ada silap kira sepatutnya 68,000.00 bukan 67,000.00 pastu depa kata xpa lah macam tu ja... amboiii mentang2 salah kira depa nak lepas tangan ja.. hurmmm.. 

mak tirah ada pesan kat tirah hang bagi tau dekat depa sebab duit orang tu kalau dah terkurang duit orang kena lah bagi tau.. tirah pun mengangguk.. hurmm.. lepas ja dah bagi tau officemate tirah, tirah pun kelam kabut cari nombor telefon yang mercy bagi semalam tirah call tapi tak dapat voice mail lepas tu tirah pun kelam kabut cari nombor telfon mereka lepastu tirah teringat yang bos kecil ada suruh tirah snap alamat mereka dekat situ baru atirah teringat ada nombor telfon mereka so atirah pun buka balik telefon pergi dekat gallery belek-belek balik gambar pastu jumpa gambar alamat mereke dan nasib baik ada nombor telfon mereka.. tirah pun apa lagi terus call mereka.. 

selepas call orang tu orang ni akhirnya setel jugak masalah tu.. tapi satu yang atirah belajar lain kali kalau apa-apa pun mesti kena cek 2..3... kali kalau boleh cek bagi puas hati baru hantar.. lepas ni atirah janji kalau atirah buat kerja apa-apa atirah akan cek 2..3.. kali janji insyaaalah hehehe sebab mak atirah dah pesan dan selalu pesan dekat atirah macam tu... ok itu sahaja untuk coretan kali ini atirah ingin mengundur diri dahulu.. Selamat berpuasa...

No comments: