Tuesday, 29 November 2016

                                                 Hai Assalamualaikum....


Hai kalian, apa khabar? lama dah sy tak update blog ni kan.. hmm maaf la saya busy kebelakangan ni...nak update selalu memang tak dapat la... saya tergerak hati nak update jugak hari ni hehe ni pun pasal nak promote sesuatu ni hehe... nantikan ye awak2 sekalian...
hari ni cuaca ok ke cuaca pulak haha ok cuaca agak mendung nampak gaya macam nak hujan... hujan rahmat katakan syukur Alhamdulillah.... untuk pengetahuan, saya memang suka hujan, macam katak pulak saya ni kan hehehehehehehe....

move on bebeh... sebenarnya saya nak promote ni ha...... tada.... nanti saya up gambar....dipendekkan cerita ni haa jom lah buat insurans dengan saya, service tak yah cakap la tip top dijamin puas hati...
apa kelebihan buat insurance dengan saya?? anda tak perlu datang kedai saya nanti saya ceritakan step2 nya anda hanya perlu wasap gambar geran moto atau kereta anda kepada saya... mudahkan?? yang bestnya kalau area dekat2 ni jeniang kedah saya hantar je kerumah.... boleh buat road tax sekali senang kan semua dihujung jari sahaja. dunia tanpa sempadan. hehe..
WHATSAPP 0174625386
SEBARANG CALL 0103441669

WHATSAPP 0174625386

SEBARANG CALL 0103441669



                                                                                                      



Monday, 22 August 2016

DEAR HAWA

Assalamualikum...

Tadi semasa blogwalking kat satu blog ni 
‎~♥~Satu Soalan Buat HAWA, Satu Jawapan Dari LELAKI~♥~
 Satu Soalan Buat Hawa.
 Pandang kanan, awek shawl merah jambu ala-ala yuna. baju sendat. vogue.
... ... ...
Pusing kiri, awek shawl kelabu bak hana tajima. tengkuk terdedah. gorgeous.
 Tengok depan, awek legging rambut rebonding paras belikat. baju lengan pendek. stylo.
 Toleh belakang, awek skinny dengan blouse labuh tutup punggung. tak bertudung. heels 4 inci. WOW.
 ***
 Satu soalan buat hawa, memang itu ke yang korang nak? berfesyen tanpa meletakkan agama di depan? fesyen didahulukan, agama dikemudiankan?
 Satu soalan buat hawa, selesa ke dengan penampilan sebegitu? menjadi perhatian kaum lelaki yang sememangnya mata keranjang? segenap tubuh diratah mata manusia?
 Satu soalan buat hawa, apa tujuan korang berpakaian sedemikian? mahu tampak gah di kalangan teman-teman? sentiasa di atas? lepas tu apa? riak? takbur? bangga?
 Satu soalan buat hawa, adakah dengan berbaju kurung bertudung litup korang akan dianggap kuno? adakah dengan fesyen lilit-lilit shawl akan jadikan seorang yang up-to-date? nahh~
 Satu soalan buat hawa, adakah dengan berpakaian sopan akan menjejaskan kecantikan korang? akan menjadikan korang hodoh? nampak kecundang dalam dunia moden?
 Satu soalan buat hawa, kalian berfesyen untuk kepuasan sendiri bukan? tapi pernahkah kalian sedar bahawa diri kalian takkan pernah puas?
 Baca ni ;
 Satu jawapan dari LELAKI, seorang perempuan yang tertutup sempurna auratnya lebih bernilai di mata lelaki untuk dijadikan teman seumur hidup.
 Satu jawapan dari LELAKI, kecantikan seorang wanita yang menjaga auratnya dari dipandang lelaki yang bukan halal baginya adalah lebih mahal dari dunia dan segala isinya.
 Satu jawapan dari LELAKI, kecantikan si berbaju kurung yang bertudung takkan dapat ditandingi oleh yang lain. cantik, cun, ayu, dan sopan. apa lagi yang kalian nak?
 Islam membenarkan fesyen tapi islam jugak melarang tabarruj. Allah tak suka mereka yang berlebih-lebihan. tahu? jadi bersederhanalah!~
 p/s : Sepantas mana pun kau lari untuk mengejar kepuasan dirimu, kau takkan pernah dapat mencapainya kerana kepuasanmu yang sebenar berada diantara kamu dengan penciptamu, ALLAH SWT..~♥~ sama2 kita mnjaga ye muslimah..insyaALLAH.. ^_^ ikhlas...