Saturday, 18 August 2012

terlupa birtday ayah

           
 Assalamualaikum...

Hai.. kalian, sihat? Alhamdulliah semua sihat :) ada cerita sedih nak di story mory nii.. semalam birthdya ayah saya entah macam mana pulak saya boleh terlupa.. sedangkan di hari-hari sebelum ni saya dah ingat sangat2 dah tarikh birtday ayah saya.. bila tiba harinya saya boleh terlupa, bukan setakat sya je lupa.. family saya yang lain pun. Mesti ayah saya sedihh kan, ye.. memang dia sedih pun. Rupa-rupanya dia tunggu text dari saya untuk wish dan ingat birthday dia, seperti yang selalu saya buat sebelum-sebelum ni, saya akan wish kepada ayah saya time tengah-tengah malam.

yang boleh membuatkan saya teringat birthday ayah saya ni, ceritanya macam ni masa dekat shopping complex, ayah tiba-tiba dia beli kek, nampak tak?? dia beli kek sndiri-sendiri je.. sebab dah tak der sorang pun anak dia ingat birthday dia,sob..sob..hehe, ok sambung.. pastu saya saja lah cakap macam ni..ehh beli kek untuk birthday sapa nii.. lepas tu adik saya yang kecik tu sambung.. beli untuk adik lah kan hari tu birthday adik,

saya pun ohhh.. bukan birthday adik mak dah beli kek ke hari tu?lagi pun birthday adik kan bulan 6 hari tu.. jangan nak ngada2 cakap birthday adik.. hee... pastu tiba-tiba mak saya bersuara ohh ni untuk birthday ayah. saya pun terkejut kejap, yelahh... semalam birthday ayah lah.. ayah happy birthday sorry kakak saja2 buat lupa, memang kakak nak ingat pun dan memang nak wish lambat sikit. (ayat cover)

lepas tu sy jalan menghampiri mak dan berbisik di telinga mak, makk.. kenapa tak ingatkan sy yang semalam birthday ayah.. kakak.. mak pun terlupa sebenarnya, hari ni baru mak ingat,ahh sudah..hehe rupa-rupanya mak pun tak ingat, pastu ayah cakap lah.. yang sebenarnya ayah dah cerita kat mak dia cakap kakak dah tak ingat birthday ayah kali ni.. selalu dia akan text dan wish birthday ayah.. tu mak cerita kat sy,

ayah pula cakap masa dia dekat sekolah ada sorang jee student dia yang ingat, budak perempuan ni tanya dekat ayah saya, cikgu.. hari ni berapa hari bulan?? hari ni hari apa cikgu?? banyak kali pulak tu dia tanya dekat ayah saya.. ayah saya cakap lah hari ni 15 hari bulan.. ye.. selamat hari jadi cikgu.. ayah sy cakap tengok anak murid dia je ingat, anak dia sendiri tak ingat pun..walaupun ayah sy nampak macam biasa-biasa je, tapi sebenarnya dia touching jugak tu dengan sy hehe..



happy birthday ayah :)


sorry ayah, lepas ni kakak tak lupa lagi tarikh birthday ayah.. ayah sy sedih lah sebab ayah rapat sikit dengan saya, lepas jalan-jalan sy diam-diam pergi singgah kedai hadiah.. pening punya nak beli apa, last-last saya belikan ayah neck tile, dalam tengah runsing duk memilih yang sesuai tu.. bukan apa takut tak sesuai pulak dengan ayah saya nanti, bab pilih barang ni sy fail,hehe... tiba-tiba tengah belek2 mak datang.. cepat sikit, dorang dah tunggu dalam kereta tu.. makk tolong kakak pilih ni, mak yang ni cantik tak?? cantik2 cepat2.. hehe, senangkan mak. Rupanay mak pun belikan ayah hadiah juga dekat kedai tu.. hehe -:p


3 comments:

WaRNa PeLaNGi said...

:) len kali jgn lupa yek...

Zahra said...

(:

Touching bace ni
sampai habis. Jgn lupa
next year yep. Guys ni
ttp manusia biasa yg akan
touching jugak. Samalah
bapa kita, lebih2 lagi
awk anak yang dia rapat,
tak ingat pulak, sedih
hati tu. Tp mb sekejap je
kot sedihnya (:

Atyrah said...

thanks awak smua, mmg kena ingat laa lepas ni, ta bole lupa lagi daa..hehe :)